zamknij

Wieprzowina nadziewana suszonymi figami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Świetna propozycja na obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSWieprzowina nadziewana suszonymi figami

Składniki

  • 700 g schabu lub szynki wieprzowej
  • 200 g suszonych fig
  • 1 cebula
  • 3 łyżki  śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Umyj szynke lub schab, osusz ręcznikiem papierowym
  • Natrzyj czosnkiem posiekanym z solą, oprósz pieprzem
  • W środku zrób otwór długim wąskim nożem i nafaszeruj otwór posiekanymi suszonymi figami zmieszanymi z siekanym rozmarynem, sola i pieprzem
  • Pozostały farsz który nie zmieścił sie do środka zmieszaj z podduszoną posiekaną cebulą, rozprowadzoną śmietaną
  • Polej mięso i piecz w rozgrzanym piekarniku (200stopni, 1 godzina)
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix