zamknij

Wieprzowina z warzywami z woka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zrób ją z nami krok po kroku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Wieprzowina z warzywami z woka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Wieprzowina z warzywami z woka

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 1/2  kapusty pekińskiej
  • 3-4 marchewki
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki sherry
  • 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1-2 łyżki soku z limonki
  •  do przybrania:
  •  liście kolendry
  •  limonki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umytą polędwicę pokrój w cienkie paski.
  • Posiekaj kapustę drobno.
  • Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.
  • Obierz imbir i posiekaj drobno.
  • W misce wymieszaj mąkę z cukrem,  sosem sojowym i sherry.
  • Rozgrzej olej arachidowy w woku i wrzuć mięso.
  • Po chwili dodaj imbir, czosnek, zamieszaj i smaż 1-2 minuty.
  • Dodaj marchew, zamieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
  • Dodaj kapustę i ponownie zamieszaj.
  • Po dwóch minutach zalej mieszanką z sosem sojowym, dodaj olej sezamowy, sok z limonki i zamieszaj.
  • Podawaj przybrane świeżymi liśćmi kolendry i dzwonkami limonki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix