zamknij

Wieprzowina z warzywami z woka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zrób ją z nami krok po kroku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Wieprzowina z warzywami z woka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Wieprzowina z warzywami z woka

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 1/2  kapusty pekińskiej
  • 3-4 marchewki
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki sherry
  • 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1-2 łyżki soku z limonki
  •  do przybrania:
  •  liście kolendry
  •  limonki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umytą polędwicę pokrój w cienkie paski.
  • Posiekaj kapustę drobno.
  • Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.
  • Obierz imbir i posiekaj drobno.
  • W misce wymieszaj mąkę z cukrem,  sosem sojowym i sherry.
  • Rozgrzej olej arachidowy w woku i wrzuć mięso.
  • Po chwili dodaj imbir, czosnek, zamieszaj i smaż 1-2 minuty.
  • Dodaj marchew, zamieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
  • Dodaj kapustę i ponownie zamieszaj.
  • Po dwóch minutach zalej mieszanką z sosem sojowym, dodaj olej sezamowy, sok z limonki i zamieszaj.
  • Podawaj przybrane świeżymi liśćmi kolendry i dzwonkami limonki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix