Wieprzowina z warzywami z woka
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcjiZrób ją z nami krok po kroku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 500 g polędwicy wieprzowej
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 3-4 marchewki
- 3 cm korzenia imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki sherry
- 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1-2 łyżki soku z limonki
- do przybrania:
- liście kolendry
- limonki
0
0
Sposób przygotowania:
- Umytą polędwicę pokrój w cienkie paski.
- Posiekaj kapustę drobno.
- Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.
- Obierz imbir i posiekaj drobno.
- W misce wymieszaj mąkę z cukrem, sosem sojowym i sherry.
- Rozgrzej olej arachidowy w woku i wrzuć mięso.
- Po chwili dodaj imbir, czosnek, zamieszaj i smaż 1-2 minuty.
- Dodaj marchew, zamieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
- Dodaj kapustę i ponownie zamieszaj.
- Po dwóch minutach zalej mieszanką z sosem sojowym, dodaj olej sezamowy, sok z limonki i zamieszaj.
- Podawaj przybrane świeżymi liśćmi kolendry i dzwonkami limonki.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.