zamknij

Wieprzowina z warzywami z woka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zrób ją z nami krok po kroku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Wieprzowina z warzywami z woka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Wieprzowina z warzywami z woka

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 1/2  kapusty pekińskiej
  • 3-4 marchewki
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki sherry
  • 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1-2 łyżki soku z limonki
  •  do przybrania:
  •  liście kolendry
  •  limonki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umytą polędwicę pokrój w cienkie paski.
  • Posiekaj kapustę drobno.
  • Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.
  • Obierz imbir i posiekaj drobno.
  • W misce wymieszaj mąkę z cukrem,  sosem sojowym i sherry.
  • Rozgrzej olej arachidowy w woku i wrzuć mięso.
  • Po chwili dodaj imbir, czosnek, zamieszaj i smaż 1-2 minuty.
  • Dodaj marchew, zamieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
  • Dodaj kapustę i ponownie zamieszaj.
  • Po dwóch minutach zalej mieszanką z sosem sojowym, dodaj olej sezamowy, sok z limonki i zamieszaj.
  • Podawaj przybrane świeżymi liśćmi kolendry i dzwonkami limonki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix