zamknij

Wiosenna polewka

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tandem  Dominika Hoppe i Tomasz Seidler
Autor przepisu:
Ze szparagami i botwiną
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: TandemWiosenna polewka

Składniki

  • 1 młody seler
  •  olej rzepakowy
  •  chili w płatkach
  •  sól
  •  ziele angielskie
  •  liść laurowy
  •  koperek
  •  lubczyk
  • 1 pęczek botwiny (tylko liście)
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 kalarepa
  • 2 pęczki marchewki
  •  olej rydzowy
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obierz selera, marchewki, kalarepę i pokrój według uznania w kostkę lub plasterki. Szparagów nie trzeba obierać, wystarczy, że obetniesz końcówki .
  • W garnku (4 l) rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego i podduś wszystkie warzywa (główki szparagów zostaw na potem) z dodatkiem płatków chili.
  • Dodaj do garnka zimną wodę - nieco powyżej poziomu warzyw.
  • Dodaj zielę angielskie, liscie laurowe. lubczyk oraz sól i gotuj zupę na małym ogniu przez 20 min.
  • Następnie dodaj główki szparagów, pokrojone liście botwiny oraz koperek i zostaw jeszcze na ogniu przez ok. 5 min.
  • Zupę podawaj z kilkoma kroplami oleju rydzowego.

* Przepis bezglutenowy

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix