zamknij

Wiosenna polewka

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tandem  Dominika Hoppe i Tomasz Seidler
Autor przepisu:
Ze szparagami i botwiną
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: TandemWiosenna polewka

Składniki

  • 1 młody seler
  •  olej rzepakowy
  •  chili w płatkach
  •  sól
  •  ziele angielskie
  •  liść laurowy
  •  koperek
  •  lubczyk
  • 1 pęczek botwiny (tylko liście)
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 kalarepa
  • 2 pęczki marchewki
  •  olej rydzowy
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obierz selera, marchewki, kalarepę i pokrój według uznania w kostkę lub plasterki. Szparagów nie trzeba obierać, wystarczy, że obetniesz końcówki .
  • W garnku (4 l) rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego i podduś wszystkie warzywa (główki szparagów zostaw na potem) z dodatkiem płatków chili.
  • Dodaj do garnka zimną wodę - nieco powyżej poziomu warzyw.
  • Dodaj zielę angielskie, liscie laurowe. lubczyk oraz sól i gotuj zupę na małym ogniu przez 20 min.
  • Następnie dodaj główki szparagów, pokrojone liście botwiny oraz koperek i zostaw jeszcze na ogniu przez ok. 5 min.
  • Zupę podawaj z kilkoma kroplami oleju rydzowego.

* Przepis bezglutenowy

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix