zamknij

Wiosenna sałatka z oscypkiem

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z tradycyjnymi polskimi serami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Sylwester LisWiosenna sałatka - Sylwester Lis
0
1

Sposób przygotowania:

  • Oscypka zamarynuj w occie winnym białym, pieprz białym i oliwie na 2 godziny.
  • Pokrój na kwadraty lub inne kształty w zależności od upodobania.
  • Ser Bursztyn pokrusz, orzechy włoskie delikatnie utrzyj na gruboziarnisty puder.
  • Pomidory i rzodkiewkę pokrój na cząstki.
  • Następnie całość produktów ułóż na talerzu, polej oliwą i ozdób kwiatami.

 

Przepis:

Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej, propagator nowoczesnej kuchni podhalańskiej.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix