zamknij

Wiosenne pikle

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Warzywna przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Dzień Dobry TVNWiosenne pikle

Składniki

  • 12  rzodkiewek podłużnych
  • 12 małych marchewek
  • 12 zielonych szparagów
  • 4 dymki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 100 ml białego octu winnego
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
  • 1 liść laurowy
  •  do podania:
  • 2-3 rodzaje rodzaje sera
  • 6-8 kromek razowego pieczywa
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Oczyść rzodkiewki.
  • Obierz marchewkę.
  • Szparagi i dymkę pokrój na długość marchewek, ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki.
  • Ocet, cukier, musztardę, pieprz i liść laurowa ugotuj.
  • Do płynu dodaj warzywa i odstaw do schłodzenia.
  • Warzywa podaj z pieczywem i serami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix