zamknij

Wiosenne pikle

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Warzywna przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/Dzień Dobry TVNWiosenne pikle

Składniki

  • 12  rzodkiewek podłużnych
  • 12 małych marchewek
  • 12 zielonych szparagów
  • 4 dymki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 100 ml białego octu winnego
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
  • 1 liść laurowy
  •  do podania:
  • 2-3 rodzaje rodzaje sera
  • 6-8 kromek razowego pieczywa
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Oczyść rzodkiewki.
  • Obierz marchewkę.
  • Szparagi i dymkę pokrój na długość marchewek, ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki.
  • Ocet, cukier, musztardę, pieprz i liść laurowa ugotuj.
  • Do płynu dodaj warzywa i odstaw do schłodzenia.
  • Warzywa podaj z pieczywem i serami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix