zamknij

Włoskie pomarańcze z intensywnym vinegretem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNWłoskie pomarańcze z intensywnym vinegretem

Składniki

  • 2 słodkie pomarańcze (bardzo dojrzałe)
  •  świeżo mielony czarny pieprz
  • 1/3 opakowania roszponki
  •  listki bazylii
  •  aromatyczny winegret:
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka owocowego sosu Balcamico (np. o smaku wiśni)
  • szczypta soli
  • szczypta suszonego rozmarynu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Połącz składniki na sos i odstawiamy.
  • Pomarańcze obierz ze skórki (usuwając także białe cząstki).
  • Pokrój na grubsze plastry.
  • Na talerzu ułóż roszponkę oraz listki bazylii.
  • Następnie połóż plastry pomarańczy.
  • Posyp świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem Vinegret.

Autor: Joanna Prus

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

tvnpix