zamknij

Włoskie pomarańcze z intensywnym vinegretem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNWłoskie pomarańcze z intensywnym vinegretem

Składniki

  • 2 słodkie pomarańcze (bardzo dojrzałe)
  •  świeżo mielony czarny pieprz
  • 1/3 opakowania roszponki
  •  listki bazylii
  •  aromatyczny winegret:
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka owocowego sosu Balcamico (np. o smaku wiśni)
  • szczypta soli
  • szczypta suszonego rozmarynu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Połącz składniki na sos i odstawiamy.
  • Pomarańcze obierz ze skórki (usuwając także białe cząstki).
  • Pokrój na grubsze plastry.
  • Na talerzu ułóż roszponkę oraz listki bazylii.
  • Następnie połóż plastry pomarańczy.
  • Posyp świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem Vinegret.

Autor: Joanna Prus

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix