zamknij

Wytrawne muffinki z gorgonzolą Ani Starmach

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Oryginalny pomysł na przekąskę!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNMuffinki z gorgonzolą

Składniki

  •  sól, pieprz
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 40 g gorgonzoli
  • garść orzechów włoskich
  • garść suszonych pomidorów
  •  świeża rukola
  • 35 dkg mąki
  • 15 g ugotowanej dyni
  • 2 duże jajka
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 4 łyżki tartego parmezanu
0
0
  • Jajka wymieszaj z olejem i jogurtem, a mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem, parmezanem.
  • Składniki mokre i suche wymieszaj ze sobą, dodaj pokrojoną w kostkę dynię.
  • Masę przełóż do sylikonowych foremek na muffinki i piecz około 30 minut.
  • Wołowinę wymieszaj z gorgonzolą, posiekanymi orzechami, lep małe burgery i smaż przez kilka minut na patelni.
  • Upieczone muffiny przekrój, na spodzie połóż burgera, dodaj pomidory i rukolę, przykryj drugą połówka burgera i zepnij wykałaczką.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix