zamknij

Wytrawny sernik

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z łososiem, kremowym serkiem i ciemnym pieczywem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsWytrawny sernik

Składniki

  • 200 g pumpernikla
  • 500 g serka kremowego
  • 200 g wędzonego łososia
  • 100 g wędzonego łososia w plasterkach
  • 1 opakowanie pomidoków koktajlowych
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Tortownicę o średnicy około 23 cm lekko natłuść oliwą i wyłóż folią spożywczą. P
  • umpernikiel rozdrobnij w robocie kuchennym lub bardzo dokładnie pokrusz. Wyłóż na spód tortownicy, wyrównaj i dokładnie dociśnij do dna.
  • Serek zmiksuj z 200 g wędzonego łososia. Półtorej łyżeczki żelatyny rozpuść w kilku łyżkach wody. Ciągle miksując ser z łososiem dodaj rozpuszczoną żelatynę i przyprawy.
  • Przelej całość na spód z pumpernikla. Na wierzchu ułóż różyczki z łososia i połówki z pomidorków. Wino podgrzej i rozpuść w nim 1,5 łyżeczki żelatyny. Wino wylej na wierzch torcika. Całość wstaw do lodówki na około 2 godziny.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix