zamknij

Zapiekane łódeczki z cukinii z mięsem, fetą i serem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Łatwy pomysł na efektowne danie
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: fot. DDTVN/East News/Jan KucharzykZapiekane łódeczki z cukinii z mięsem, fetą i serem

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 opakowanie sera feta
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • garść kolendry
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 szalotka
  • garść kaparów
  • do wysmarowania oliwa z oliwek
0
14

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
  • Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie, dodaj mięso mielone i całość zrumień.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Dodaj kapary, kolendrę, pokrojone w ćwiartki pomidorki i pokrojony w kostkę ser feta.
  • Tak przygotowanym farszem wypełnj wydrążone, przecięte wzdłuż cukinie.
  • Ułóż je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp startym serem np. pecorino i zapiecz w piekarniku do momentu, aż ser się stopi i zezłoci.

Przepis z "Dzień dobry TVN". Autor: Basia Ritz, Kinga Paruzel

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix