zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Zapiekanka rabarbarowo-truskawkowa

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
janiolka
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: eksperymentsobotni.blox.plZapiekanka rabarbarowo-truskawkowa

Składniki

  • 8 brązowego cukru
  • 1/2 szklanki mleka lub słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki zimnego masła
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • 2 szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru
  • 2 szklanki pokrojonych w plasterki truskawek
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 łyżki miękkiego masła + masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
0
0

Sposób przygotowania:

  • Naczynie żaroodporne o pojemności ok. 1,5-2 l wysmarować masłem
  • Cukier zagotować z wodą, gdy się rozpuści dodać esencję i owoce
  • Odstawić, nie gotować
  • Do mąki dodać, sól, proszek do pieczenia, cukier i zimne masło. Bardzo drobno posiekać
  • Wlać mleko i szybkimi ruchami wymieszać
  • Owoce wlać do naczynia żaroodpornego
  • Na nie wylać ciasto
  • Obłożyć kawałkami masła i posypać cukrem. piec ok. 30 min. w 230 st
  • Podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix