zamknij

Zapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
i włoskimi ziołami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Składniki

  • 2 torebki ugotowanej kaszy jęczmiennej (grubej)
  • 200 g boczku wędzonego parzonego
  • mięso z połowy pieczonego kurczaka
  • 2 czerwone cebule
  • 750 g pieczarek
  • 100-150 g  drobnych rodzynek
  • mieszanka włoskich ziół, sól, czarny pieprz
  • odrobina oliwy
  • 150-200 g tartego sera (żółtego wędzonego lub oscypka)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż, dodaj drobno krojoną cebulę, smaż tak długo, aż boczek będzie lekko chrupiący, a cebula zeszklona.
  • Następnie wymieszaj z ugotowaną kaszą. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, podsmaż na łyżce oliwy, posól, duś, aż odparuje płyn z pieczarek, dodaj do kaszy, boczku i cebuli, wymieszaj z pokrojonym w kostkę kurczakiem, dopraw do smaku.
  • Całość przełóż do nasmarowanej oliwą formy do pieczenia, posypuj tartym serem i wstaw do piekarnika (nagrzanego do 200° C) na 25-30 minut.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix