zamknij

Zapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
i włoskimi ziołami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Składniki

  • 2 torebki ugotowanej kaszy jęczmiennej (grubej)
  • 200 g boczku wędzonego parzonego
  • mięso z połowy pieczonego kurczaka
  • 2 czerwone cebule
  • 750 g pieczarek
  • 100-150 g  drobnych rodzynek
  • mieszanka włoskich ziół, sól, czarny pieprz
  • odrobina oliwy
  • 150-200 g tartego sera (żółtego wędzonego lub oscypka)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż, dodaj drobno krojoną cebulę, smaż tak długo, aż boczek będzie lekko chrupiący, a cebula zeszklona.
  • Następnie wymieszaj z ugotowaną kaszą. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, podsmaż na łyżce oliwy, posól, duś, aż odparuje płyn z pieczarek, dodaj do kaszy, boczku i cebuli, wymieszaj z pokrojonym w kostkę kurczakiem, dopraw do smaku.
  • Całość przełóż do nasmarowanej oliwą formy do pieczenia, posypuj tartym serem i wstaw do piekarnika (nagrzanego do 200° C) na 25-30 minut.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix