zamknij

Zapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
i włoskimi ziołami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Składniki

  • 2 torebki ugotowanej kaszy jęczmiennej (grubej)
  • 200 g boczku wędzonego parzonego
  • mięso z połowy pieczonego kurczaka
  • 2 czerwone cebule
  • 750 g pieczarek
  • 100-150 g  drobnych rodzynek
  • mieszanka włoskich ziół, sól, czarny pieprz
  • odrobina oliwy
  • 150-200 g tartego sera (żółtego wędzonego lub oscypka)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż, dodaj drobno krojoną cebulę, smaż tak długo, aż boczek będzie lekko chrupiący, a cebula zeszklona.
  • Następnie wymieszaj z ugotowaną kaszą. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, podsmaż na łyżce oliwy, posól, duś, aż odparuje płyn z pieczarek, dodaj do kaszy, boczku i cebuli, wymieszaj z pokrojonym w kostkę kurczakiem, dopraw do smaku.
  • Całość przełóż do nasmarowanej oliwą formy do pieczenia, posypuj tartym serem i wstaw do piekarnika (nagrzanego do 200° C) na 25-30 minut.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

tvnpix