zamknij

Zapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
i włoskimi ziołami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZapiekanka z kurczakiem i kaszą jęczmienną

Składniki

  • 2 torebki ugotowanej kaszy jęczmiennej (grubej)
  • 200 g boczku wędzonego parzonego
  • mięso z połowy pieczonego kurczaka
  • 2 czerwone cebule
  • 750 g pieczarek
  • 100-150 g  drobnych rodzynek
  • mieszanka włoskich ziół, sól, czarny pieprz
  • odrobina oliwy
  • 150-200 g tartego sera (żółtego wędzonego lub oscypka)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż, dodaj drobno krojoną cebulę, smaż tak długo, aż boczek będzie lekko chrupiący, a cebula zeszklona.
  • Następnie wymieszaj z ugotowaną kaszą. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, podsmaż na łyżce oliwy, posól, duś, aż odparuje płyn z pieczarek, dodaj do kaszy, boczku i cebuli, wymieszaj z pokrojonym w kostkę kurczakiem, dopraw do smaku.
  • Całość przełóż do nasmarowanej oliwą formy do pieczenia, posypuj tartym serem i wstaw do piekarnika (nagrzanego do 200° C) na 25-30 minut.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix