zamknij

Zapiekanka ziemniaczana

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z koprem włoskim
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Zapiekanka ziemniaczana
Autor: kulinarni.pl/3tv Zapiekanka ziemniaczana

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 350 ml śmietany 36 %
  • 200 g sera cheddar
  • 100 g masła
  •  gałka muszkatołowa
  •  sól
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obierz i umyj. Wrzuć do malaksera który pokroi je na cienkie plasterki
  • Koper włoski oczyść i umyj. Posiekaj na drobne kawałki. Podsmaż na maśle, tak aby delikatnie się skarmelizował
  • Do garnka wrzuć ziemniaki i koper. Zalej śmietaną. Dopraw szczyptą soli i gałką muszkatołową. Delikatnie zamieszaj. Lekko podgotuj, tak żeby smaki dobrze się połączyły, dzięki temu ziemniaki się szybciej upieką
  • Wyłóż wszystko do wysmarowanej masłem formy. Wierzch posyp startym serem cheddar
  • Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku aż całość się dobrze zarumieni

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix