zamknij

Zapiekany kurczak z pesto i mozarellą

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
i makaronem
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZapiekany kurczak z pesto, mozarellą i makaronem

Składniki

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 400 g makaronu kokardki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 5 łyżek pesto
  • 1 ser mozarella
  • odrobina oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
5

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka pokrój na plastry, lekko rozbij ręką, posyp solą i pieprzem, przysmaż z obu stron na patelni z odrobiną oliwy.
  • Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry. Przełóż kawałki mięsa do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek posmaruj pesto i połóż na nim plaster sera. Kawałki polej odrobiną oliwy, udekoruj talerz połówkami pomidorków. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Kiedy danie będzie się zapiekać, ugotuj makaron, wymieszaj go z pozostałym pesto. Gotowe mięso podawaj z makaronem.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN"

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Brak podstawowej wiedzy kulinarnej.Pesto nie nadaje się do wysokich temperatur/np.piekarnik.Robi się gorzkie.Nie polecam.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      tvnpix