Zapiekany kurczak z pesto i mozarellą
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu:
Anna Starmach
i makaronem
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 600 g piersi z kurczaka
- 400 g makaronu kokardki
- 10 pomidorków koktajlowych
- 5 łyżek pesto
- 1 ser mozarella
- odrobina oliwy
- do smaku sól i pieprz
0
5
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokrój na plastry, lekko rozbij ręką, posyp solą i pieprzem, przysmaż z obu stron na patelni z odrobiną oliwy.
- Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry. Przełóż kawałki mięsa do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek posmaruj pesto i połóż na nim plaster sera. Kawałki polej odrobiną oliwy, udekoruj talerz połówkami pomidorków. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
- Kiedy danie będzie się zapiekać, ugotuj makaron, wymieszaj go z pozostałym pesto. Gotowe mięso podawaj z makaronem.
Przepis z "Dzień dobry TVN"
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Brak podstawowej wiedzy kulinarnej.Pesto nie nadaje się do wysokich temperatur/np.piekarnik.Robi się gorzkie.Nie polecam.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.