zamknij

Żeberka na słodko

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Z pomarańczową nutą w tle
Ugotowałem to!24
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBS | BBSŻeberka na słodko

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 100 g dżemu z pomarańczy z imbirem
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1  cytryny
  • 1 pęczek świeżego oregano
  • sól i pieprz do opruszenia mięsa
0
5

Sposób przygotowania:

  • Mięso umyj, osusz i oprósz pieprzem i solą. Utrzyj w moździerzu oregano z połową dżemu pomarańczowego, dodaj oliwę ucierając, następnie sok z cytryny i pozostałą część dżemu pomarańczowego.
  • Gdy powstanie półpłynna masa, natrzyj żeberka masa, odłóż do lodówki na noc, a następnego dnia griluj zawinięte w folii lub upiecz w piekarniku pod przykryciem. Pod koniec grilowania lub pieczenia rozpakuj żeberka i pozwól by zrobiły się lekko brązowe.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dzem pomaranczowy jest w kazdym sklepie, , dodaj do marynaty imbir swiezy albo suszony - jesli nie dostaniesz swiezego..myslimy, myslimy,..trzeba improwizowac!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wkurza mnie to. Skąd niby wziąć dżem pomarańczowy z imbirem?. Nie możecie używać bardziej dostępnych składników. W każdym daniu musi być coś co ciężko dostać!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dżem pomarańczowy można kupić a i imbir zdaje się ze jest ogólnie dostępny - ja bym po prostu wymieszała :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wyglądają bardzo smacznie...Chyba się na nie skuszę :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                  Przepis 1017

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  tvnpix