zamknij

Zielony pieczony łosoś

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Podany z kuskusem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotujeZielony pieczony łosoś podany z kuskusem

Składniki

  • kawałek polędwicy z łososia
  • kilka czarnych oliwek
  • dowolna ilość kaszy kuskus
  • 1 limonka (sok wyciśnięty z limonki)
  • 4 łyżeczki pesto z bazyli
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli
  • 1 łyżeczka  pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka soli lub przyprawy wzmacniającej smak (warzywnej)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Po umyciu i osuszeniu na łososia nałóż pesto i równomiernie je rozsmarowuj.
  • Skrop sokiem z połowy limonki i posyp pieprzem cytrynowym.
  • Zawiń w folię i włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.
  • Kuskus zalej wrzątkiem wymieszanym z solą lub przyprawą warzywną.
  • Po 5 minutach, gdy kuskus jest gotowy, dopraw bazylią, oregano, papryką.
  • Oliwki pokrój w plasterki. Dodaj do kuskusa i ostatecznie dopraw sokiem z limonki.
  • Podaj łososia i kuskus.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix