zamknij

Ziemniaki zapiekane z masłem miętowo-pomarańczowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | zioła Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Szybko i smacznie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Ziemniaki zapiekane z masłem miętowo-pomarańczowym

Składniki

  • 10 niedużych młodych ziemniaków
  • 100 g masła
  • 2 łyżeczki posiekanej mięty
  • 2 płaskie łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kurkumy
  • do smaku pieprz kolorowy świeżo mielony
  • do smaku sól morska
0
1

Sposób prygotowania:

  • Ziemniaki dokładnie umyj ,skórkę pozostaw.
  • Gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty kurkumy i ząbka czosnku.
  • Kiedy ziemniaki się gotują możesz przygotować masło smakowe.
  • Do dobrej jakości masła dodaj drobno posiekaną miętę i startą skórkę z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem.
  • Dodaj również jeden ząbek rozgniecionego czosnku.
  • Wszystko razem dokładnie rozetrzyj. Ugotowane ziemniaki przełóż do żaroodpornego naczynia.
  • Każdy ziemniak rozgnieć. Nałóż na środek ziemniaka masło smakowe. Wierzch delikatnie posyp świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 200'C.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix