zamknij

Ziemniaki zapiekane z masłem miętowo-pomarańczowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | zioła Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Szybko i smacznie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Ziemniaki zapiekane z masłem miętowo-pomarańczowym

Składniki

  • 10 niedużych młodych ziemniaków
  • 100 g masła
  • 2 łyżeczki posiekanej mięty
  • 2 płaskie łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kurkumy
  • do smaku pieprz kolorowy świeżo mielony
  • do smaku sól morska
0
1

Sposób prygotowania:

  • Ziemniaki dokładnie umyj ,skórkę pozostaw.
  • Gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty kurkumy i ząbka czosnku.
  • Kiedy ziemniaki się gotują możesz przygotować masło smakowe.
  • Do dobrej jakości masła dodaj drobno posiekaną miętę i startą skórkę z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem.
  • Dodaj również jeden ząbek rozgniecionego czosnku.
  • Wszystko razem dokładnie rozetrzyj. Ugotowane ziemniaki przełóż do żaroodpornego naczynia.
  • Każdy ziemniak rozgnieć. Nałóż na środek ziemniaka masło smakowe. Wierzch delikatnie posyp świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 200'C.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix