zamknij

Zimowa zupa Piotra Kucharskiego

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozgrzej swoich przyjaciół przysmakiem kuchni tajskiej
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Zimowa zupa Piotra Kucharskiego
Zupa azjatycka Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 6 dymki, drobno posiekane
  • 5 startego imbiru
  • 1 czerwona papryczka chilli drobno posiekana
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub roślinnego
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 gwiazda anyżu (opcjonalnie)
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w plasterki
  • 3-4 liście jarmużu, bez łodygi, porwane w rękach
  • sos sojowy do smaku
0
6

Sposób przygotowania pulpecików:

Filety drobno posiekaj nożem i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, smaż na suchej patelni z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Sposób przygotowania zupy:

W dużym garnku podgrzej bulion, gwiazdę anyżu i imbir. Zagotuj całość, dodaj jarmuż i pulpeciki. Gotuj około 10-15 min, aż jarmuż będzie miękki. Dodaj dymki i papryczkę chillii. Dopraw sosem sojowym.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix