zamknij

Zimowa zupa Piotra Kucharskiego

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozgrzej swoich przyjaciół przysmakiem kuchni tajskiej
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Zimowa zupa Piotra Kucharskiego
Zupa azjatycka Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 6 dymki, drobno posiekane
  • 5 startego imbiru
  • 1 czerwona papryczka chilli drobno posiekana
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub roślinnego
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 gwiazda anyżu (opcjonalnie)
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w plasterki
  • 3-4 liście jarmużu, bez łodygi, porwane w rękach
  • sos sojowy do smaku
0
6

Sposób przygotowania pulpecików:

Filety drobno posiekaj nożem i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, smaż na suchej patelni z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Sposób przygotowania zupy:

W dużym garnku podgrzej bulion, gwiazdę anyżu i imbir. Zagotuj całość, dodaj jarmuż i pulpeciki. Gotuj około 10-15 min, aż jarmuż będzie miękki. Dodaj dymki i papryczkę chillii. Dopraw sosem sojowym.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix