zamknij

Zimowa zupa Piotra Kucharskiego

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozgrzej swoich przyjaciół przysmakiem kuchni tajskiej
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zimowa zupa Piotra Kucharskiego
Zupa azjatycka Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 6 dymki, drobno posiekane
  • 5 startego imbiru
  • 1 czerwona papryczka chilli drobno posiekana
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub roślinnego
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 gwiazda anyżu (opcjonalnie)
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w plasterki
  • 3-4 liście jarmużu, bez łodygi, porwane w rękach
  • sos sojowy do smaku
0
6

Sposób przygotowania pulpecików:

Filety drobno posiekaj nożem i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, smaż na suchej patelni z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Sposób przygotowania zupy:

W dużym garnku podgrzej bulion, gwiazdę anyżu i imbir. Zagotuj całość, dodaj jarmuż i pulpeciki. Gotuj około 10-15 min, aż jarmuż będzie miękki. Dodaj dymki i papryczkę chillii. Dopraw sosem sojowym.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix