zamknij

Zimowa zupa Piotra Kucharskiego

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozgrzej swoich przyjaciół przysmakiem kuchni tajskiej
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zimowa zupa Piotra Kucharskiego
Zupa azjatycka Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 6 dymki, drobno posiekane
  • 5 startego imbiru
  • 1 czerwona papryczka chilli drobno posiekana
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub roślinnego
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 gwiazda anyżu (opcjonalnie)
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w plasterki
  • 3-4 liście jarmużu, bez łodygi, porwane w rękach
  • sos sojowy do smaku
0
6

Sposób przygotowania pulpecików:

Filety drobno posiekaj nożem i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, smaż na suchej patelni z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Sposób przygotowania zupy:

W dużym garnku podgrzej bulion, gwiazdę anyżu i imbir. Zagotuj całość, dodaj jarmuż i pulpeciki. Gotuj około 10-15 min, aż jarmuż będzie miękki. Dodaj dymki i papryczkę chillii. Dopraw sosem sojowym.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix