Zimowa zupa z jabłek, marchwi i imbiru
Przepis
zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiAromatyczna, rozgrzewająca, pyszna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 kg marchwi
- 3 jabłka
- 1 włoszczyzna
- 200 g mascarpone
- 3 cm imbiru
- 2 szalotki
- 200 ml soku jabłkowego 100%
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz
- kolendra
0
0
- Z włoszczyzny ugotuj szybki bulion.
- Na maśle przesmaż pokrojoną drobno szalotkę, dodaj marchew pokrojoną w kostkę i smaż chwilę. Dodaj pokrojony imbir.
- Po chwili dodaj bulion i gotuj warzywa do miękkości. Następnie zmiksuj na krem, dodaj sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszej struktury).
- Jabłka obierz i przesmaż na maśle. Posyp talerz nimi i kilkoma listkami świeżej kolendry.
Przepis autorstwa Andrzeja Polana.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.