zamknij

Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepsza na zimne dni
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: iStockZimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru

Składniki

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml soku jabłkowego 100%
  • 1 kg marchwi
  • 3 jabłka
  • 2 szalotki
  • 1 włoszczyzna
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki masła klarowanego
  •  sól i pieprz
  •  kolendra
0
0

Z włoszczyzny ugotuj szybki bulion. Na maśle przesmaż drobno pokrojoną szalotkę, dodaj marchew pokrojoną w kostkę i smaż przez chwilę. Dodaj pokrojony imbir. Po chwili dolej bulion i gotuj warzywa do miękkości. Następnie zmiksuj całość na krem, dodaj sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę). Jabłka obierz, pokrój i przesmaż na maśle. Zupę posyp cząstkami jabłek i kilkoma listkami świeżej kolendry.

 

Autor: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

więcej takich przepisów!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mniam, pychotka wyszła

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          tvnpix