Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Składniki
- 200 g mascarpone
- 200 ml soku jabłkowego 100%
- 1 kg marchwi
- 3 jabłka
- 2 szalotki
- 1 włoszczyzna
- 3 cm świeżego imbiru
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól i pieprz
- kolendra
Z włoszczyzny ugotuj szybki bulion. Na maśle przesmaż drobno pokrojoną szalotkę, dodaj marchew pokrojoną w kostkę i smaż przez chwilę. Dodaj pokrojony imbir. Po chwili dolej bulion i gotuj warzywa do miękkości. Następnie zmiksuj całość na krem, dodaj sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę). Jabłka obierz, pokrój i przesmaż na maśle. Zupę posyp cząstkami jabłek i kilkoma listkami świeżej kolendry.
Autor: Andrzej Polan
Komentarze (3)
mniam
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
więcej takich przepisów!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
mniam, pychotka wyszła
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie