zamknij

Ziołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Zacznij dobrze dzień!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/DDTVNZiołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 kubka mleka
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 4 kromki Ciabatty
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 kubka gęstej śmietany
  •  dodatkowo pietruszka i szczypiorek do podania
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • W głębokim talerzu połącz jajka, mleko, zioła, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  • Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i podgrzej masło.
  • Kolejne kawałki ciabatty maczaj w mieszance jajowej, po czym kładź na patelni.
  • Smaż każdą stronę przez 2-3 minuty, aż osiągną złoty kolor. Gdy gotowe, wysusz na papierowym ręczniku.
  • Podawaj z łososiem i gęstą śmietaną. Dodatkowo posyp pietruszką i szczypiorkiem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Marta Gerber.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix