zamknij

Ziołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Zacznij dobrze dzień!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNZiołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 kubka mleka
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 4 kromki Ciabatty
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 kubka gęstej śmietany
  •  dodatkowo pietruszka i szczypiorek do podania
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • W głębokim talerzu połącz jajka, mleko, zioła, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  • Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i podgrzej masło.
  • Kolejne kawałki ciabatty maczaj w mieszance jajowej, po czym kładź na patelni.
  • Smaż każdą stronę przez 2-3 minuty, aż osiągną złoty kolor. Gdy gotowe, wysusz na papierowym ręczniku.
  • Podawaj z łososiem i gęstą śmietaną. Dodatkowo posyp pietruszką i szczypiorkiem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Marta Gerber.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix