zamknij

Zupa bardzo zielona

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Powiew wiosny w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNZupa bardzo zielona

Składniki

  • 1 cebula czosnkowa
  • 2 ząbki czosnku
  •  natka pietruszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • garść fasoli szparagowej
  • szklanka zielonego groszku
  • 200 g świeżego szpinaku
  •  cebula dymka
  •  świeżo tarty parmezan
  •  sól, pieprz
  •  oliwa z oliwek
  • 600 ml bulionu warzywnego
0
0
  • Czosnek, cebulę, pietruszkę posiekaj, przysmaż na oliwę, dodaj pokrojony seler naciowy, fasolkę szparagową, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
  • Dodaj groszek, szpinak, gotuj kolejne 10 minut.
  • Dopraw do smaku, podawaj z cebulką dymką i świeżo tartym parmezanem.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix