zamknij

Zupa bardzo zielona

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Powiew wiosny w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNZupa bardzo zielona

Składniki

  • 1 cebula czosnkowa
  • 2 ząbki czosnku
  •  natka pietruszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • garść fasoli szparagowej
  • szklanka zielonego groszku
  • 200 g świeżego szpinaku
  •  cebula dymka
  •  świeżo tarty parmezan
  •  sól, pieprz
  •  oliwa z oliwek
  • 600 ml bulionu warzywnego
0
0
  • Czosnek, cebulę, pietruszkę posiekaj, przysmaż na oliwę, dodaj pokrojony seler naciowy, fasolkę szparagową, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
  • Dodaj groszek, szpinak, gotuj kolejne 10 minut.
  • Dopraw do smaku, podawaj z cebulką dymką i świeżo tartym parmezanem.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix