zamknij

Zupa cebulowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cebula Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Żona Chefa
Autor przepisu:
Sprawdź, co poleca nasza użytkowniczka, Żona Chefa!
Ugotowałem to!65
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa cebulowa

Składniki

  • 1 litr bulionu mięsno - warzywnego
  • pół kostki masła
  • 4 duże cebule
  • 100 ml białego wina
  • szczypta tymianku
  • szczypta soli
  • 15 dag sera Bursztyn
  • 1 ciasto francuskie
0
54

Sposób przygotowania:

Ugotuj bulion. Cebulę pokrój w piórka. Usmaż ją na maśle na złoto. Dodaj wino i odparuj je na małym ogniu. Dodaj przyprawy. Wlej bulion i gotuj ok. 15 min. Ustaw piekarnik na 180 stopni. Wlej zupę do miseczek - nie do pełna, żeby ciasto francuskie nie wpadło do środka podczas zapiekania. Dodaj starty ser. Z ciasta francuskiego zrób "pokrywki" na miseczki. Zapiekaj ok. 20 min. Smacznego :)

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zupa rewelacja! polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      spoko

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ja tez

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Spróbuje to zrobić !!!!!!!!!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                  Podany na delikatnym puree

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  tvnpix