zamknij

Zupa cebulowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cebula Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Żona Chefa
Autor przepisu:
Sprawdź, co poleca nasza użytkowniczka, Żona Chefa!
Ugotowałem to!65
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa cebulowa

Składniki

  • 1 litr bulionu mięsno - warzywnego
  • pół kostki masła
  • 4 duże cebule
  • 100 ml białego wina
  • szczypta tymianku
  • szczypta soli
  • 15 dag sera Bursztyn
  • 1 ciasto francuskie
0
54

Sposób przygotowania:

Ugotuj bulion. Cebulę pokrój w piórka. Usmaż ją na maśle na złoto. Dodaj wino i odparuj je na małym ogniu. Dodaj przyprawy. Wlej bulion i gotuj ok. 15 min. Ustaw piekarnik na 180 stopni. Wlej zupę do miseczek - nie do pełna, żeby ciasto francuskie nie wpadło do środka podczas zapiekania. Dodaj starty ser. Z ciasta francuskiego zrób "pokrywki" na miseczki. Zapiekaj ok. 20 min. Smacznego :)

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zupa rewelacja! polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      spoko

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ja tez

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Spróbuje to zrobić !!!!!!!!!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Harira by Joseph Seeletso
                  Przepis 61

                  Harira by Joseph Seeletso

                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Chleb orzechowy Przepis 112

                  Chleb orzechowy

                  Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                  Takie ciasto rozweseli każdego

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  tvnpix