zamknij

Zupa cytrynowa z dorszem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Świetny pomysł na rybę
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSZupa cytrynowa z dorszem

Składniki

  • 800 g dorsza
  • 2 marchewki
  • 4 cytryny
  • 2 cebule
  • kawałek papryki
  • 1 por
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 3-4  listki laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • 1/3 papryki chilli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy
0
2

 

Sposób przygotowania:

 

  • Wyszoruj i sparz cytryny.
  • Marchewkę obierz i pokrój w kostkę.
  • Cebulę i pora pokrój w drobną kostkę, paprykę w kawałki.
  • Podsmaż warzywa w rondlu o grubym dnie.
  • Dodaj liść laurowy, przeciśnięty czosnek, posiekana drobno papryczkę chilli, ziele angielskie, sól i pieprz, oraz cebulę pokrojoną w plastry.
  • Zalej wodą i gotuj 10-15 minut. Następnie dodaj rybę pokrojona w kawałki lub pół-filety.
  • Gotuj jeszcze 10 minut. Następnie dodaj śmietanę i posiekaną pietruszkę.
  • Podawaj gorącą.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A cebula w kostkę, czy plastry?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix