zamknij

Zupa czosnkowa z pulpecikami

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczna zupa z niespodzianką
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Zupa czosnkowa z pulpecikami
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Zupa czosnkowa

Składniki

  • 4 główki czosnku
  • 1 litr wywaru z warzyw
  • 2 jajka
  • 1/3 kostki masła
  • 300 g mielonej cielęciny
  • 1/2 litra śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta pieprzu
  • szczypta vegety
  • szczypta cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Zupę przygotuj na bazie bulionu, do którego dodaj wyciśnięty czosnek z czterech główek. Do smaku dodaj szczyptę pieprzu i odrobinę cukru.
  • Dodaj też śmietanę i masło, aby zupa stała się bardziej intensywna. Dodatkowo zagęść zupę mieszaniną z mąki ziemniaczanej i wody.
  • Pulpeciki cielęce przygotuj ze zmielonego mięsa, do którego wbij jajka, całość dopraw pieprzem i wymieszaj. Z tak przygotowanej masy formuj pulpeciki, które następnie ugotuj we wrzątku z dodatkiem vegety.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Nowolipie za drzwiami

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

oh Zosiu ależ Ty jesteś zbereźna :P

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mięso do ręki ! - miło i prawidłowo :))))

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no i co z tego myślis że czym kucharze nakładają gotową potrawe i próbuja wszystkiego

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              zupa z niespodzianką? Nie wiem czemu ale przeraża mnie to ^^

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                  Takie ciasto rozweseli każdego

                  Przysmak młodości Przepis 137

                  Przysmak młodości

                  Kanapka idealna!

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                  tvnpix