zamknij

Zupa czosnkowa z pulpecikami

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczna zupa z niespodzianką
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa czosnkowa z pulpecikami
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Zupa czosnkowa

Składniki

  • 4 główki czosnku
  • 1 litr wywaru z warzyw
  • 2 jajka
  • 1/3 kostki masła
  • 300 g mielonej cielęciny
  • 1/2 litra śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta pieprzu
  • szczypta vegety
  • szczypta cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Zupę przygotuj na bazie bulionu, do którego dodaj wyciśnięty czosnek z czterech główek. Do smaku dodaj szczyptę pieprzu i odrobinę cukru.
  • Dodaj też śmietanę i masło, aby zupa stała się bardziej intensywna. Dodatkowo zagęść zupę mieszaniną z mąki ziemniaczanej i wody.
  • Pulpeciki cielęce przygotuj ze zmielonego mięsa, do którego wbij jajka, całość dopraw pieprzem i wymieszaj. Z tak przygotowanej masy formuj pulpeciki, które następnie ugotuj we wrzątku z dodatkiem vegety.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Nowolipie za drzwiami

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

oh Zosiu ależ Ty jesteś zbereźna :P

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mięso do ręki ! - miło i prawidłowo :))))

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no i co z tego myślis że czym kucharze nakładają gotową potrawe i próbuja wszystkiego

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              zupa z niespodzianką? Nie wiem czemu ale przeraża mnie to ^^

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                  Sarna w wielkim mieście

                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  tvnpix