zamknij

Zupa czosnkowa z pulpecikami

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczna zupa z niespodzianką
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa czosnkowa z pulpecikami
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Zupa czosnkowa

Składniki

  • 4 główki czosnku
  • 1 litr wywaru z warzyw
  • 2 jajka
  • 1/3 kostki masła
  • 300 g mielonej cielęciny
  • 1/2 litra śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta pieprzu
  • szczypta vegety
  • szczypta cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Zupę przygotuj na bazie bulionu, do którego dodaj wyciśnięty czosnek z czterech główek. Do smaku dodaj szczyptę pieprzu i odrobinę cukru.
  • Dodaj też śmietanę i masło, aby zupa stała się bardziej intensywna. Dodatkowo zagęść zupę mieszaniną z mąki ziemniaczanej i wody.
  • Pulpeciki cielęce przygotuj ze zmielonego mięsa, do którego wbij jajka, całość dopraw pieprzem i wymieszaj. Z tak przygotowanej masy formuj pulpeciki, które następnie ugotuj we wrzątku z dodatkiem vegety.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Nowolipie za drzwiami

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

oh Zosiu ależ Ty jesteś zbereźna :P

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mięso do ręki ! - miło i prawidłowo :))))

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no i co z tego myślis że czym kucharze nakładają gotową potrawe i próbuja wszystkiego

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              zupa z niespodzianką? Nie wiem czemu ale przeraża mnie to ^^

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                  Klasyka na twoim stole

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                  Krem z brokułów z łososiem

                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                  Takie ciasto rozweseli każdego

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  tvnpix