Zupa krem z dyni z ziołowymi pulpecikami
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiZ nutą marchewki i pestkami słonecznika
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 g mięsa mielonego drobiowego
- 1/4 dyni
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 natka pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 1,5 l bulionu
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- mąka do obtoczenia
- sól i pieprz do smaku
- szczypta bazylii
- szczypta oregano
- szczypta papryki ostrej
- garść pestek słonecznika
- śmietana do dekoracji
0
0
Sposób przygotowania:
- Warzywa z odrobiną natki pietruszki gotuj w bulionie. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem.
- W międzyczasie przygotuj pulpeciki. Mięso drobiowe wymieszaj z 2 jajkami. Dodaj 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, oregano i bazylię. Ponownie wymieszaj, uformuj kulki i obtocz je w mące.
- Gotowe pulpeciki wrzuć do zupy i poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię. Gdy będą gotowe, wyjmij je i odłoż do miski. Gdy warzywa w zupie będą miękkie, wyłącz gaz i zmiksuj zupę na krem.
- Pogrzej ją ponownie z pulpecikami. Gorącą zupę wlej do miseczek, udekoruj śmietaną, listkami pietruszki, słoneczkiem i posyp delikatnie ostrą papryką. Smacznego.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.