zamknij

Zupa krem z dyni z ziołowymi pulpecikami

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z nutą marchewki i pestkami słonecznika
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoZupa dyniowa z ziołowymi pulpecikami

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego drobiowego
  • 1/4 dyni
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 natka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • mąka do obtoczenia
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta bazylii
  • szczypta oregano
  • szczypta papryki ostrej
  • garść pestek słonecznika
  • śmietana do dekoracji
0
0

Sposób przygotowania:

  • Warzywa z odrobiną natki pietruszki gotuj w bulionie. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem.
  • W międzyczasie przygotuj pulpeciki. Mięso drobiowe wymieszaj z 2 jajkami. Dodaj 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, oregano i bazylię. Ponownie wymieszaj, uformuj kulki i obtocz je w mące.
  • Gotowe pulpeciki wrzuć do zupy i poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię. Gdy będą gotowe, wyjmij je i odłoż do miski. Gdy warzywa w zupie będą miękkie, wyłącz gaz i zmiksuj zupę na krem.
  • Pogrzej ją ponownie z pulpecikami. Gorącą zupę wlej do miseczek, udekoruj śmietaną, listkami pietruszki, słoneczkiem i posyp delikatnie ostrą papryką. Smacznego.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix