zamknij

Zupa minestrone

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska zupa
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Zupa minestrone
Autor: StockFood/AgencjaFree Zupa minestrone

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g białej kapusty
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół pora
  • pół cukinii
  • 1 marchew
  • 200 g młodych ziemniaków
  • 100 g fasolki konserwowej
  • 100 g szynki Pancetty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • ok. 800 ml bulionu warzywnego
  • 3 pomidory
  • szczypta szafranu
  • szczypta suszonego oregano
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
  •  Świeżo starty parmezan
0
20

 

Sposób przygotowania:

  • Obraną cebulę posiekaj drobno. Tak samo posiekaj czosnek
  • Kapustę pozbaw głąba a resztę posiekaj drobno
  • Tak samo posiekaj seler naciowy, pora, cukinię, marchew i fasolkę
  • Opłucz ziemniaki w wodzie
  • Pokrój Pancettę drobno
  • Rozgrzej oliwę w garnku, wrzuć kolejno Pancettę, cebulę, czosnek i zamieszaj
  • Następnie dodaj ziemniaki, kapustę, seler, marchew, pora, i zamieszaj
  • Dodaj fasolkę i przecier pomidorowy
  • Smaż chwilę i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i duś przez 15 minut
  • Natnij pomidory przy rdzeniu a następnie sparz we wrzątku, obierz ze skórek i usuń miąższ. Następnie pokrój drobno
  • Dodaj do zupy pokrojoną cukinię i pomidory
  • Dopraw szafranem, oregano, solą i pieprzem
  • Gotuj jeszcze 10 minut
  • Na koniec dodaj natkę pietruszki
  • Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

czyli kapuśniak

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      prawdziwy kapuśniak robi się jednak na kiszonej kapuście ...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Rewelacja!!!Polecam. Pechota!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

              Kociołek łososiowo-pomidorowy

              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              tvnpix