Zupa minestrone
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiWłoska zupa
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Składniki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 g białej kapusty
- 1 łodyga selera naciowego
- pół pora
- pół cukinii
- 1 marchew
- 200 g młodych ziemniaków
- 100 g fasolki konserwowej
- 100 g szynki Pancetty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g przecieru pomidorowego
- ok. 800 ml bulionu warzywnego
- 3 pomidory
- szczypta szafranu
- szczypta suszonego oregano
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
- Świeżo starty parmezan
0
20
Sposób przygotowania:
- Obraną cebulę posiekaj drobno. Tak samo posiekaj czosnek
- Kapustę pozbaw głąba a resztę posiekaj drobno
- Tak samo posiekaj seler naciowy, pora, cukinię, marchew i fasolkę
- Opłucz ziemniaki w wodzie
- Pokrój Pancettę drobno
- Rozgrzej oliwę w garnku, wrzuć kolejno Pancettę, cebulę, czosnek i zamieszaj
- Następnie dodaj ziemniaki, kapustę, seler, marchew, pora, i zamieszaj
- Dodaj fasolkę i przecier pomidorowy
- Smaż chwilę i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i duś przez 15 minut
- Natnij pomidory przy rdzeniu a następnie sparz we wrzątku, obierz ze skórek i usuń miąższ. Następnie pokrój drobno
- Dodaj do zupy pokrojoną cukinię i pomidory
- Dopraw szafranem, oregano, solą i pieprzem
- Gotuj jeszcze 10 minut
- Na koniec dodaj natkę pietruszki
- Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem
Zainspiruj nas
Komentarze (3)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
czyli kapuśniak
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
prawdziwy kapuśniak robi się jednak na kiszonej kapuście ...
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Rewelacja!!!Polecam. Pechota!!!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.