zamknij

Zupa na maślance

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Biała i pożywna
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNZupa na maślance

Składniki

  • 1 l maślanki

  • 1 l wody
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielskie
  • 1 i 1/2 łyżki mąki żytniej
  • 500 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku (wg uznania)
  • 100 g wędzonego boczku
  •  szczypiorek, koperek, zielona pietruszka
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w litrze wody z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli.
  • Na patelni zeszklij jedną cebulę i 100 g pokrojonego w kostkę boczku.
  • Na końcu dodaj roztarty z solą czosnek.
  • Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj litr maślanki wymieszany z łyżką żytniej mąki.
  • Całość doprowadź do wrzenia, a po lekkim zgęstnieniu dodaj przesmażony na patelni boczek z cebulą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wspaniala zupa, palce lizac

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pyszna, pożywna!Polecam zamiast szczypiorku koperku czosnek i duuuużo majeranku:):)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobra zupa polecam!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              tvnpix