zamknij

Zupa na maślance

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Biała i pożywna
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNZupa na maślance

Składniki

  • 1 l maślanki

  • 1 l wody
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielskie
  • 1 i 1/2 łyżki mąki żytniej
  • 500 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku (wg uznania)
  • 100 g wędzonego boczku
  •  szczypiorek, koperek, zielona pietruszka
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w litrze wody z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli.
  • Na patelni zeszklij jedną cebulę i 100 g pokrojonego w kostkę boczku.
  • Na końcu dodaj roztarty z solą czosnek.
  • Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj litr maślanki wymieszany z łyżką żytniej mąki.
  • Całość doprowadź do wrzenia, a po lekkim zgęstnieniu dodaj przesmażony na patelni boczek z cebulą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wspaniala zupa, palce lizac

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pyszna, pożywna!Polecam zamiast szczypiorku koperku czosnek i duuuużo majeranku:):)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobra zupa polecam!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              tvnpix