zamknij

Zupa naleśnikowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa dla całej rodziny
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • około 1 litr czystego rosołu
  • 20 g masła
  • 200 ml mleka
  • 80 g mąki
  • 3 jaja
  • szczypta soli
  •  olej roślinny do smażenia
  •  szczypiorek do przybrania
0
8

 

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuść w rondelku i odstaw do wystygnięcia.
  • W misce połącz mleko z mąką, dodać sól, masło, jajka i wymieszaj na gładką masę.
  • Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i równomiernie rozlej porcję ciasta.
  • Smaż 1-2 minuty z każdej strony.
  • Powtarzaj czynność do wykorzystania całego ciasta.
  • Naleśniki zwiń w rulon, ułóż na talerzu i przykryj folią spożywczą.
  • Wstaw do lodówki na 30 minut.
  • Schłodzone naleśniki pokrój w pierścienie, wrzuć do głębokiego talerza i zalej gorącym rosołem.
  • Posyp szczypiorkiem i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
makula10

Ugotowałam ją i była pyszna! Ale to zależy od bulionu jakim ją zalewamy. Na przykład zalałam naleśniki pomidorówką i też było dobre. Szkoda, że w filmiku ani pisemnie nie został przedstawiony sposób na ten bulion... Mam tylko nadzieje,że w końcu się pojawi bo mam ochotę go spróbować. :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix