zamknij

Zupa naleśnikowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa dla całej rodziny
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • około 1 litr czystego rosołu
  • 20 g masła
  • 200 ml mleka
  • 80 g mąki
  • 3 jaja
  • szczypta soli
  •  olej roślinny do smażenia
  •  szczypiorek do przybrania
0
8

 

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuść w rondelku i odstaw do wystygnięcia.
  • W misce połącz mleko z mąką, dodać sól, masło, jajka i wymieszaj na gładką masę.
  • Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i równomiernie rozlej porcję ciasta.
  • Smaż 1-2 minuty z każdej strony.
  • Powtarzaj czynność do wykorzystania całego ciasta.
  • Naleśniki zwiń w rulon, ułóż na talerzu i przykryj folią spożywczą.
  • Wstaw do lodówki na 30 minut.
  • Schłodzone naleśniki pokrój w pierścienie, wrzuć do głębokiego talerza i zalej gorącym rosołem.
  • Posyp szczypiorkiem i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
makula10

Ugotowałam ją i była pyszna! Ale to zależy od bulionu jakim ją zalewamy. Na przykład zalałam naleśniki pomidorówką i też było dobre. Szkoda, że w filmiku ani pisemnie nie został przedstawiony sposób na ten bulion... Mam tylko nadzieje,że w końcu się pojawi bo mam ochotę go spróbować. :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      tvnpix