zamknij

Zupa pomidorowa z ryżem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Królowa polskich zup!
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa pomidorowa z ryżem
Zupa pomidorowa

Składniki

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 10 pomidorów
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 100 g masła
  • 1 natka pietruszki
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 pęczek koperku
  • 200 ml śmietany 18 %
0
14

Sposób przygotowania:

  • Z włoszczyzny, skrzydełek oraz przypraw ugotuj bulion.
  • 6 pomidorów zmiksuj i podsmaż na patelni na maśle.
  • Ryż ugotuj w szklance wody i szklance śmietany. Później wstaw go do nagrzanego piekarnika na kilka minut.
  • Pozostałe pomidory pokrój w drobną kostkę, dopraw pieprzem, solą, natką i koperkiem.
  • Przesmażone pomidory dodaj do bulionu. Następnie dodaj resztę przyprawionych pomidorów i gotuj przez chwilę.
  • Całość podawaj z ryżem z piekarnika.
Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

WODA=ZUPA GÓRA=RYŻ LAWA=POMIDORY

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      DZIWNIE TO WYGLĄDA RYŻ?!!!!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pomidory ze skorka I pestkami, czy bez?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              właśnie robię zupkę z przepisu, już sam zapach sprawia, że staję się bardzooooo głodna. Jak się ugotuje na pewno napisze jak smakuje;-). ps. Pozdrawiam pana Andrzeja Polana, uwielbiam pańskie przepisy, są proste i bardzo smaczne dania z nich wychodzą,......

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  chyba nie za dobra byla bo nic nie napisałaś :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                      Kotlety mielone na ostro

                      Nowa wersja znanego dania

                      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                      Orzechowy gangster z Bronxu

                      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                      Kolorowa samba warzywna

                      Zdrowe i pyszne danie

                      Tatar ze śledzia
                      Przepis 13

                      Tatar ze śledzia

                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                      Chleb orzechowy Przepis 112

                      Chleb orzechowy

                      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                      Knedle ze śliwkami

                      Przepis na słodki obiad

                      Harira by Joseph Seeletso
                      Przepis 61

                      Harira by Joseph Seeletso

                      Odrobina Afryki w twojej kuchni

                      tvnpix