zamknij

Zupa rybna

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z dodatkiem aromatycznego estragonu. Palce lizać!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Zupa rybna
Autor: kulinarni.pl/3tv Zupa rybna Grzegorza Łapanowskiego

Składniki

  • kilka głów lub ogonów ulubionych ryb
  • 1 tuszka  ulubionej ryby
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • 2 kieliszki białego wytrawnego wina
  • małe opakowanie śmietany 36%
  • mała garść suszonych borowików
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • odrobina  estragonu do smaku
0
25

Sposób przygotowania:

Na głowach i ogonach z dodatkiem włoszczyzny i grzybów oraz wina ugotuj bulion. Po ok. 50 minutach przecedź wywar, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę i mięso z ryb. Posyp świeżym estragonem.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy to grzybowa czy rybna zupa?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      można ją podać z uszkami kapustą i grzyby

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wyglada apetycznie, od dawna mam smka na zupe rybna.gogo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Kocham Pana, Panie Grzegorz Łapanowski i zabieram do domu :-) serdecznie pozdrawiam, Justyna

              P.S Zupa pycha!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ja_szuwarek

                  Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...
                      • rozwiń

                      Dokładnie...ja również wykorzystuje tyle składników ile się da,aby nie marnować a tym bardziej kiedy te warzywa zostają z wywaru i przeszły smakiem i zapachem więc wrzucamy do zupy...smak lepszy i doprawić łatwiej :) Pozdrawiam

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                          Bruschetta z fasolą
                          Przepis 12

                          Bruschetta z fasolą

                          Specjalność Włochów na przystawkę

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

                          Kociołek łososiowo-pomidorowy

                          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          tvnpix