zamknij

Zupa rybna

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z dodatkiem aromatycznego estragonu. Palce lizać!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa rybna
Autor: kulinarni.pl/3tv Zupa rybna Grzegorza Łapanowskiego

Składniki

  • kilka głów lub ogonów ulubionych ryb
  • 1 tuszka  ulubionej ryby
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • 2 kieliszki białego wytrawnego wina
  • małe opakowanie śmietany 36%
  • mała garść suszonych borowików
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • odrobina  estragonu do smaku
0
25

Sposób przygotowania:

Na głowach i ogonach z dodatkiem włoszczyzny i grzybów oraz wina ugotuj bulion. Po ok. 50 minutach przecedź wywar, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę i mięso z ryb. Posyp świeżym estragonem.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy to grzybowa czy rybna zupa?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      można ją podać z uszkami kapustą i grzyby

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wyglada apetycznie, od dawna mam smka na zupe rybna.gogo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Kocham Pana, Panie Grzegorz Łapanowski i zabieram do domu :-) serdecznie pozdrawiam, Justyna

              P.S Zupa pycha!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ja_szuwarek

                  Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...
                      • rozwiń

                      Dokładnie...ja również wykorzystuje tyle składników ile się da,aby nie marnować a tym bardziej kiedy te warzywa zostają z wywaru i przeszły smakiem i zapachem więc wrzucamy do zupy...smak lepszy i doprawić łatwiej :) Pozdrawiam

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Zupa tajska Kasi Klich
                          Przepis 14

                          Zupa tajska Kasi Klich

                          Ogień w gardle!

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          tvnpix