zamknij

Zupa soczewicowo – szpinakowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Materiały promocjne Fit&EasyZupa soczewicowo – szpinakowa

Składniki

  •  opakowanie szpinaku
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 kłącza selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 160 g zielonej soczewicy
  • 100 ml śmietany 36%
  • opcjonalnie kilka kawałków boczku boczku
  •  sól
  •  pieprz
  • odrobina gałki muszkatołowej
  •  oliwa z oliwek
0
0
  • Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i selera.
  • Na ostatnią minutę dodaj pokrojony w płatki czosnek.
  • Zalej całość wywarem i dodaj soczewicę.
  • Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
  • Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową.
  • Zupę możesz zmiksować lub podać bez blendowania.
  • Serwuj z plastrami grillowanego boczku

 

 

 

 

 

(materiały promocyjne Fit & Easy)

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix