zamknij

Zupa szparagowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wiosna kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian" Anna CzelejZupa szparagowa

Składniki

  • O- 2 l wrzątku
  • O- 1 liść świeżego lubczyku
  • O- 1 garstka świeżego tymianku
  • O- 1 liść laurowy
  • Z- 1 łyżeczka masła
  • Z- 1/2 kg ziemniaków
  • Z- 1/2 czerwonej słodkiej papryki
  • Z- 1 kukurydza
  • Z- 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki
  • M- 1 cebula
  • M- 1 ząbek czosnku
  • M- 1 garstka świeżego rozmarynu
  • M- szczypta czarnego pieprzu
  • M- 1 garść świeżego oregano
  • M- kilka liści świeżej bazylii
  • M- kilka liści selera
  • M- kilka listków mięty
  •  W- sól
  • D- kilka listków melisy
  • D- kilka listków świeżego estragonu
  • O- 1 garstka  świeżego majeranku
  • Z- 1/2 pęczka zielonych szparagów
0
1

 

 

Sposób przygotowania:

  • Zagotuj wodę
  • Dodaj wszystkie składniki w podanej kolejności
  • Gotuj zupę do chwili aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  • Pod koniec gotowania dodaj ½ pęczka zielonych szparagów
  • Gotuj jeszcze 5 minut.
  • Zupę można podawać ze śmietaną i koperkiem

Zobacz, co oznaczają litery w spisie składników- więcej o kuchni Pięciu Przemian w książce:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna kuchni pięciu przemian"

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu

 

 



Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix