Zupa tajska Kasi Klich
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Składniki
- 1 włoszczyzna
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- kilka listków limonki
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 korzeń imbiru
- kilka papryczek chili
- listki świeżej kolendry
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka kroimy w paski, chili, liście limonki i kolendry drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy włoszczyznę, trawę cytrynową starty imbir i gotujemy jak rosół. Na sam koniec dodajemy mleko kokosowe i makaron ryżowy.
Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"
Komentarze (4)
a kim jest kasia klich?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
raczej piosenkarka...:)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
raczej kucharka
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Robię podobną, jest ok.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie