zamknij

Zupa tajska Kasi Klich

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Ogień w gardle!
Ugotowałem to!36
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa tajska Kasi Klich
Zupa tajska carpaccio śledzik Kasi Klich

Składniki

  • 1 włoszczyzna
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
  • kilka listków limonki
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 korzeń imbiru
  • kilka papryczek chili
  • listki świeżej kolendry
0
16

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka kroimy w paski, chili, liście limonki i kolendry drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy włoszczyznę, trawę cytrynową starty imbir i gotujemy jak rosół. Na sam koniec dodajemy mleko kokosowe i makaron ryżowy.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix