zamknij

Zupa z dyni

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Gęsty krem na jesień
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa z dyni
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Zupa z dyni

Składniki

  • 1,5 kg  pokrojonej w gruba kostkę dyni
  • 1  posiekana cebula
  • 1 posiekana marchewka
  • 1 posiekany ziemniak
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • odrobina soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • kilka łyżek śmietany 30%
  • 1 l wywaru warzywnego
  • do ozdoby szczypiorek lub posiekana natka pietruszki
0
6

Sposób przygotowania:

  • Pokrojoną dynię, ziemniaka, cebulę i marchew wrzuć do garnka i zalej wywarem warzywnym.
  • Skrop sokiem z cytryny.
  • Warzywa gotuj ok. 20 minut, do momentu, aż zmiękną. Na koniec dodaj 1 łyżeczkę gałki muszkatołowej, sól, dwie szczypty cukru. Całość zmiksuj. Serwując danie dodaj śmietanę i zieleninę (szczypiorek lub natka pietruszki).

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix