zamknij

Zupa z dyni z kaszą jaglaną

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Jesień w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: "Jesień w Kuchni Pięciu Przemian" - Anna CzelejZupa z dyni z kaszą jaglaną

Składniki

  •  O – 1 litr wrzątku
  •  Z – 1 łyżeczka masła
  •  Z-¼ szklanki kaszy jaglanej
  •  Z - 2 marchewki
  •  Z - ¼ średniej dyni
  •  M – 1 plasterek świeżego imbiru
  •  M - 1 łyżeczka chrzanu
  •  M - kilka ziarenek kardamonu
  •  W – szczypta soli
  •  D – 1 jabłko
  •  D - 2 łyżki śmietany
  •  D- 1 garść suszonej żurawiny
  •  O – 1 garść wędzonych śliwek
  •  Z – 1 garść rodzynek
  •  Z- 1 łyżka pestek dyni
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wodę doprowadź do wrzenia.
  • Oczyść, umyj, pokrój warzywa z Przemiany Ziemi, dodaj do zupy razem z masłem i kaszą jaglaną.
  • Dodaj pozostałe składniki w podanej kolejności.
  • Gotuj przez około pół godziny, dodaj śmietanę, zmiksuj zupę, dodaj żurawinę, śliwki, rodzynki i pestki dyni.

Zobacz, co oznaczają litery w spisie składników:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Więcej o kuchni przemian przeczytasz w książce Anny Czelej "Jesień w kuchni Pięciu Przemian"

Sprawdź, na czym polega Kuchnia Pięciu Przemian.

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 


 


Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

gotuj w tej kolejności jak jest w przepisie. Litery oznaczają poszczególne smaki i trzeba stosować się właśnie do tej kolejności.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      w ogole nieczytelny jest ten przepis. jakie warzywa a potem reszta w jakiej kolejnosci??? gdzie to jest opisane? zupa pewnie i smaczna ale ten kto wrzuca przepis powinien myslec o tych, ktorzy na te strone trafiaja pierwszy raz na przyklad....

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          tvnpix