zamknij

Zupa z ogórka zielonego

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Świeży ogórek w natarciu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa z ogórka zielonego
Autor: Dzień Dobry TVN Zupa z ogórka zielonego

Składniki

  • 300 g zielonego ogórka
  • 100 g sera mascarpone
  •  śmietana 30%
  • 1 cebula
  • 1 limonka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 kalarepka
  •  koperek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulkę przesmaż na maśle, dodaj pokrojonego ogórka, sok z limonki, chwilę smaż i miksujemy na krem.
  • Do zmiksowanego puree ogórkowego dodaj  ser mascarpone i śmietanę, aby uzyskać właściwą konsystencję bulionu warzywnego.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Kalarepkę przesmaż i dodaj jako dodatek do zupy.
  • Plasterki kalarepki i gałązki kopru wykorzystaj do dekoracji.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor przepisu: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix