zamknij

Zupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa ogórkowa i pasztet wege
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNZupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Składniki

  • 500 g kiszonych ogórków
  •  młoda włoszczyzna
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 pęczki koperku
  • 3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchewki
  • 4 jajka
  •  pietruszka
  • 1 mały seler
  • 150 g pieczarek
  • 100 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  •  kminek
  •  cząber
  •  kolendra mielona
  •  gałka muszkatołowa
  •  czarny pieprz
  •  sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Z młodej włoszczyzny przygotuj bulion, ogórki przesmaż na maśle i dodaj do miękkiej włoszczyzny.
  • Jeszcze tylko śmietana, chrzan i duża ilość koperku.
  • Dwie szklanki kaszy gotuj w wodzie osolonej na miękko.
  • Na patelni zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone, i na koniec wątróbkę.
  • W maszynce do mielenia mięsa zmiel wątrobę, cebulę, pieczarki, możesz też zmielić warzywa lub zetrzeć na tarce drobnej.
  • W misce mieszaj razem ugotowaną kaszę, szklankę kaszy suchej, wszystko co zmieliliśmy w maszynce, jajka, dodaj przyprawy. Tych ostatnich odważnie, pamiętajmy, że smak powinien być mocny i zdecydowany.
  • Wszystko dokładnie mieszaj i wyłóż do blaszek posmarowanych olejem i posypanych bułką.
  • Wstaw do pieczenia na 160 st. C na ok. 40 min.
  • Pasztet świetnie smakuje na zimno, ale również na ciepło podany z patelni do mięs w sosie.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Andrzej Polan.

 


Zainspiruj nas

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix