zamknij

Zupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa ogórkowa i pasztet wege
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNZupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Składniki

  • 500 g kiszonych ogórków
  •  młoda włoszczyzna
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 pęczki koperku
  • 3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchewki
  • 4 jajka
  •  pietruszka
  • 1 mały seler
  • 150 g pieczarek
  • 100 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  •  kminek
  •  cząber
  •  kolendra mielona
  •  gałka muszkatołowa
  •  czarny pieprz
  •  sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Z młodej włoszczyzny przygotuj bulion, ogórki przesmaż na maśle i dodaj do miękkiej włoszczyzny.
  • Jeszcze tylko śmietana, chrzan i duża ilość koperku.
  • Dwie szklanki kaszy gotuj w wodzie osolonej na miękko.
  • Na patelni zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone, i na koniec wątróbkę.
  • W maszynce do mielenia mięsa zmiel wątrobę, cebulę, pieczarki, możesz też zmielić warzywa lub zetrzeć na tarce drobnej.
  • W misce mieszaj razem ugotowaną kaszę, szklankę kaszy suchej, wszystko co zmieliliśmy w maszynce, jajka, dodaj przyprawy. Tych ostatnich odważnie, pamiętajmy, że smak powinien być mocny i zdecydowany.
  • Wszystko dokładnie mieszaj i wyłóż do blaszek posmarowanych olejem i posypanych bułką.
  • Wstaw do pieczenia na 160 st. C na ok. 40 min.
  • Pasztet świetnie smakuje na zimno, ale również na ciepło podany z patelni do mięs w sosie.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Andrzej Polan.

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

tvnpix