zamknij

Zupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa ogórkowa i pasztet wege
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNZupa z ogórków małosolnych z pasztetem z kaszy jęczmiennej

Składniki

  • 500 g kiszonych ogórków
  •  młoda włoszczyzna
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 pęczki koperku
  • 3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchewki
  • 4 jajka
  •  pietruszka
  • 1 mały seler
  • 150 g pieczarek
  • 100 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  •  kminek
  •  cząber
  •  kolendra mielona
  •  gałka muszkatołowa
  •  czarny pieprz
  •  sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Z młodej włoszczyzny przygotuj bulion, ogórki przesmaż na maśle i dodaj do miękkiej włoszczyzny.
  • Jeszcze tylko śmietana, chrzan i duża ilość koperku.
  • Dwie szklanki kaszy gotuj w wodzie osolonej na miękko.
  • Na patelni zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone, i na koniec wątróbkę.
  • W maszynce do mielenia mięsa zmiel wątrobę, cebulę, pieczarki, możesz też zmielić warzywa lub zetrzeć na tarce drobnej.
  • W misce mieszaj razem ugotowaną kaszę, szklankę kaszy suchej, wszystko co zmieliliśmy w maszynce, jajka, dodaj przyprawy. Tych ostatnich odważnie, pamiętajmy, że smak powinien być mocny i zdecydowany.
  • Wszystko dokładnie mieszaj i wyłóż do blaszek posmarowanych olejem i posypanych bułką.
  • Wstaw do pieczenia na 160 st. C na ok. 40 min.
  • Pasztet świetnie smakuje na zimno, ale również na ciepło podany z patelni do mięs w sosie.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Andrzej Polan.

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix