zamknij

Zupa z papryki i pomidorów

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem tymianku
Ugotowałem to!55
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Autor: my'o'myZupa z papryki, pomidorów i tymianku

Składniki

  • 5 dużych czerwonych papryk
  • 2 puszki  pomidorów
  • pół  cebuli
  • pół doniczki  tymianku
  • 2 łyżki  masła
  • odrobina wody
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta  cukru
0
18

Sposób wykonania:

  • Uduś na maśle cebulę
  • Następnie dodaj pokrojoną paprykę. Chwilę podduś, dodaj pomidory i wodę - gotuj, aż papryka zmięknie
  • Dodać sol, pieprz, cukier do smaku. Nastepnie tymianek
  • Na końcu zmiksuj całość

Smacznego!

 

*Przepis od my’o’my - organizatora Urban Market w Warszawie

Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Polecam bardzo znakomita zupa z papryki i pomidorów!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Również dodałam cynamonu. Natomiast zamiast tymianku dodałam świeżą bazylię. Na koniec łyżeczkę kremowej śmietany. Smacznego!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ja dodalam jeszcze natke pietruszki zmiksowalam i cynamon do smaku, na koniec posypalam serem. boski smak

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Papryke nalezy obrac ze skory

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  A dlaczego nalezy obrać?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • A dlaczego nalezy obrać?

                      Papryka bez skórki jest słodsza ( podobnie jak używasz tylko listków z pietruszki ,a nie gorzkich łodyżek) :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1017

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                          tvnpix