zamknij

Zupa z papryki i pomidorów

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem tymianku
Ugotowałem to!55
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: my'o'myZupa z papryki, pomidorów i tymianku

Składniki

  • 5 dużych czerwonych papryk
  • 2 puszki  pomidorów
  • pół  cebuli
  • pół doniczki  tymianku
  • 2 łyżki  masła
  • odrobina wody
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta  cukru
0
18

Sposób wykonania:

  • Uduś na maśle cebulę
  • Następnie dodaj pokrojoną paprykę. Chwilę podduś, dodaj pomidory i wodę - gotuj, aż papryka zmięknie
  • Dodać sol, pieprz, cukier do smaku. Nastepnie tymianek
  • Na końcu zmiksuj całość

Smacznego!

 

*Przepis od my’o’my - organizatora Urban Market w Warszawie

Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Polecam bardzo znakomita zupa z papryki i pomidorów!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Również dodałam cynamonu. Natomiast zamiast tymianku dodałam świeżą bazylię. Na koniec łyżeczkę kremowej śmietany. Smacznego!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ja dodalam jeszcze natke pietruszki zmiksowalam i cynamon do smaku, na koniec posypalam serem. boski smak

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Papryke nalezy obrac ze skory

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  A dlaczego nalezy obrać?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • A dlaczego nalezy obrać?

                      Papryka bez skórki jest słodsza ( podobnie jak używasz tylko listków z pietruszki ,a nie gorzkich łodyżek) :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                          Krem z brokułów z łososiem

                          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                          Kotleciki z brzoskwiniami

                          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                          Kanapki ze smażoną makrelą

                          Idealne na śniadanie lub kolację

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                          Kaczka pływaczka

                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                          tvnpix