zamknij

Zupa z papryki i pomidorów

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem tymianku
Ugotowałem to!55
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: my'o'myZupa z papryki, pomidorów i tymianku

Składniki

  • 5 dużych czerwonych papryk
  • 2 puszki  pomidorów
  • pół  cebuli
  • pół doniczki  tymianku
  • 2 łyżki  masła
  • odrobina wody
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta  cukru
0
18

Sposób wykonania:

  • Uduś na maśle cebulę
  • Następnie dodaj pokrojoną paprykę. Chwilę podduś, dodaj pomidory i wodę - gotuj, aż papryka zmięknie
  • Dodać sol, pieprz, cukier do smaku. Nastepnie tymianek
  • Na końcu zmiksuj całość

Smacznego!

 

*Przepis od my’o’my - organizatora Urban Market w Warszawie

Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Polecam bardzo znakomita zupa z papryki i pomidorów!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Również dodałam cynamonu. Natomiast zamiast tymianku dodałam świeżą bazylię. Na koniec łyżeczkę kremowej śmietany. Smacznego!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ja dodalam jeszcze natke pietruszki zmiksowalam i cynamon do smaku, na koniec posypalam serem. boski smak

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Papryke nalezy obrac ze skory

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  A dlaczego nalezy obrać?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • A dlaczego nalezy obrać?

                      Papryka bez skórki jest słodsza ( podobnie jak używasz tylko listków z pietruszki ,a nie gorzkich łodyżek) :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Ryba w curry Przepis 15

                          Ryba w curry

                          Indie na talerzu

                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                          Klasyka na twoim stole

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          tvnpix