zamknij

Zupa z podwójnie groszkowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Samo zdrowie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Dzień Dobry TVNZupa z podwójnie groszkowa

Składniki

  • 2 duże cebule, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 łyżki oliwy
  • 800 g mrożonego zielonego groszku
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego estragonu
  •  sól i pieprz do smaku
  •  młode pędy groszku
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Cebulę z czosnkiem zeszklij na oliwie, dodaj groszek i podsmaż przez kilka minut.
  • Zalej bulionem, gotuj aż groszek będzie miękki.
  • Dodaj estragon, dopraw solą i pieprzem.
  • Następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Podawaj posypane młodymi pędami groszku i skropione oliwą z oliwek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Piotr Kucharski.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix