zamknij

Zupa z pora

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Wypróbuj prosty przepis na pożywną zupę
Ugotowałem to!56
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
18komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaZupa z pora

Składniki

  • 2 pory
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 5 dużych ziemniaków
  • 800 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 300 g wędzonej kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki śmietany
0
33

Sposób przygotowania:

  • Pory i cebulę pokrój i podduś na maśle aż zmiękną i lekko się przypieką. Ziemniaki ugotuj w bulionie i dodaj do niego podduszonego pora z cebulą.
  • Przypraw solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj śmietanę i zmiksuj na gładką masę blenderem lub w robocie kuchennym. Zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na suchej patelni podsmaż plastry kiełbasy. Dodaj do zupy, wymieszaj i podawaj.
Zainspiruj nas

Komentarze (18)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak widze kiełbase w zupie to brrrrrrrrrrrrrrrr

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      paskuctwo

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          fakt !

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              to zdjecie nie wyglada na zupe ktora jest w przepisie(zupa krem zmiksowane skaldniki)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ale dlaczego na zdjęciu jest zupa z kawałkami ziemniaków i porów a nie zmiksowana w blenderze ? :P taka ze zdjęcia może być lepsza

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Świetna zupa, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          FANTASTYCZNY PRZEPIS

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Dziś zamierzam zrobić tę zupę!!!!Brzmi pysznie!!!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  o boze a w polsce to nawet na forum kulinarnym klotnie

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      nasze babcie nie miły blenderów!! cz y wszystkie zupy muszą być miksowane albo z winem proszę o normalne przepisy a nie jakieś fon don

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Oscar95
                                          Oscar95

                                          No niestety żyjemy w XXI wieku. Równie dobrze mógłbym się doczepić Ciebie, że posiadasz komputer (tudzież telefon) bo kilkadziesiąt lat temu ludzie nie wiedzieli co to jest i jak się tego używa.
                                          Najtańszy blender kosztuje 50-70 zł, a wino które sam używam do potraw nie przekracza 50 złoty.
                                          Wszystko idzie do przodu, a nikt nie... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              alkohol podbija czyli wzmacnia smak potraw zamiast można użyć glutaminianu sodu czyli ziarenek smaku, kostek rosołowych, vegety co komu pasuje;
                                              babcie blenderów - mikserów nie miały tylko sitko które służyło do przecierania - stąd nazwa dawna zup kremów - zupy przecierane
                                              pozdrawiam

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  kiełbasę???????????? ja do zupy z porów dodaję (nie miksuję albo po) szynkę parmeńską albo szwarcwaldzką - w każdym razie surową, dojrzewającą, cieniutko pokrojoną w plastry, a następnie w paski - i to jest to!

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                                      Pomoc | Zasady forum
                                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                      Zobacz również

                                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                                      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                                      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                      Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                                      Pomidorki z karmelem i lodami

                                                      Deserowa wersja pomidora

                                                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                                      Knedle ze śliwkami

                                                      Przepis na słodki obiad

                                                      Atletyczny kurczak Przepis 20

                                                      Atletyczny kurczak

                                                      Pomysł na lekkie drugie danie

                                                      Puszyste ego Przepis 14

                                                      Puszyste ego

                                                      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                      Zupa tajska Kasi Klich
                                                      Przepis 14

                                                      Zupa tajska Kasi Klich

                                                      Ogień w gardle!

                                                      tvnpix